1 Created with Sketch.

Ons verhaal

Archipelschool De Sprong is een openbare basisschool in het dorp Koudekerke. Ons uitgangspunt is en blijft het individuele kind. We willen onze kinderen een veilige en gestructureerde leeromgeving bieden. Naast een gedegen aanbod van taal, lezen en rekenen vinden wij het ook belangrijk om een beroep te doen op de andere talenten van onze leerlingen. Cultuureducatie leidt tot een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, meer mogelijkheden om jezelf te uiten én tot betere leerprestaties.

Plusklas

Naast zorg voor kinderen die minder snel meekomen is er ook specifieke aandacht voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Er zijn leerlingen die naast extra verrijking en uitdaging in de eigen groep nog meer behoefte aan verdieping hebben. Zij kunnen één keer per week deelnemen aan de ‘Plusklas’. Hierin werken leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 samen aan diverse projecten.

Modern onderwijs

Wij zijn erg trots en tevreden dat we uw kind een zeer moderne leeromgeving kunnen aanbieden. Onze school is ingericht met alle moderne voorzieningen waar een schoolgebouw aan moet voorzien. Hierdoor kunnen we met digitale lesborden en chromebooks een compleet aanbod geven voor modern onderwijs.